Blog

Ontdek de highlights van Directions EMEA in Wenen

Onze Business Development Manager voor Dynamics 365, Chris Romeijn, was van 9 t/m 11 oktober aanwezig op het Directions EMEA event. Dit is dé conferentie waar de Partner Community samenkomt met Microsoft om effectieve samenwerkingen aan te gaan en te groeien met Dynami.. Continue

Ontdek de highlights van Directions EMEA in Wenen

Category
Ingram Micro Cloud

Published on
Written by
Chris Romeijn

Onze Business Development Manager voor Dynamics 365, Chris Romeijn, was van 9 t/m 11 oktober aanwezig op het Directions EMEA event. Dit is dé conferentie waar de Partner Community samenkomt met Microsoft om effectieve samenwerkingen aan te gaan en te groeien met Dynamics 365 Business Central. Dit jaar vond de conferentie plaats in het erfgoed van Mozart, Freud, Mahler en Klimt. Een stad waar cultuur met een hoofdletter C geschreven mag worden. Een wereldstad, dat cultuur, sfeer en rust samenbrengt: het prachtige Wenen.

 

 9 oktober 2019

In de vroege, vroege ochtend dreunde de wekker met een hels kabaal in mijn oor. In een slaapdronken toestand en na flink wat gekreun, realiseerde ik me dat ik me mocht klaar maken voor mijn allereerste Directions EMEA conferentie. Ik pakte snel mijn koffer en paspoort bij elkaar. Klaar voor mijn driedaagse trip naar Wenen. Gezien ik dichterbij Düsseldorf woon dan Schiphol, stapte ik met mijn kopje koffie de auto in en met een gemakje kom ik om 05h00 op Düsseldorf Airport aan. Ik checkte mezelf in en na 45 minuten stond ik met een ‘ready for take-off’ attitude bij de gate. Mijn vlucht vertrok echter pas om 06h50. Dus ik besloot daarom maar te gaan zitten en nog wat in te lezen over mijn geplande afspraken op de conferentie.

Finaly. We mochten met de bus naar het vliegtuig hoppen. Na even wat drangen, bemachtigde ik toch mijn mooie (en van te voren afgesproken) raamplekje en steeg de gevleugelde bolide op tijd op. Na enkele minuten viel ik al in slaap totdat dit keer de zonsopgang mij op een brute manier wekte. Ook deze keer kon ik er niet lang om rouwen, want het blijft een plaatje om te zien.

 

Zonsopgang Vliegtuig

 

Om half negen ‘s ochtends landden de piloten het vliegtuig met een perfecte touchdown op Vienne Airport. Met een onmenselijke snelheid vloog ik door de airport heen en zat ik om tien over half negen al in de taxi richting dé conferentie van het jaar. NA 20 minuten rijden was ik €45,- lichter, maar stond ik wel precies om 9h00 voor de ingang van Directions EMEA.

 

Ingang Directions EMEA

 

De opening van de conferentie was adembenemend. Mede mogelijk gemaakt door de overweldigende lichtshow en boeiende sprekers. Na de eerste pauze nam ik deel aan de break-out sessies. In deze bijeenkomsten werden alle soorten Dynamics sporten doorgenomen.

 

Opening Directions EMEA

 

Na een overheerlijke lunch had ik zin om even met een paar bekende gezichten te spreken. Ik vond mijn Belgische slachtoffers (collega’s) en trok hier kort mee op tot het moment dat ik mijn afspraken moest opzoeken. Om 16h at ik nog een koekje en vond ik het hoogtijd om mezelf even op te frissen en een schoonheidsslaapje te doen voordat het dinner om 19h00 van start ging.

Om half 7 ’s avonds was ik weer helemaal fris en fruitig en besloot ik te lopen naar het dinner. Een korte wandeling wat volgens Google Maps 10 minuten zou duren. Tijdens mijn ‘voyage of discovery’ liep ik langs de prachtige Domkirche St Stephan, de Winter Palace of Prince Eugene en het Hard Rock Café (een jeugdnostalgie dingetje van mij). Na geen 10, maar 25 minuten stond ik voor de ingang van het restaurant Fuehrich. Net optijd. Het eten was voortreffelijk, de biertjes waren subliem en de ambiance van dit restaurant was uniek. Simpelweg een grote aanrader voor als u ooit in Wenen bent. Ik zat aan tafel met Microsoft en nieuwe partners en met deze groep hebben we een superavond gehad. Ook niet onbelangrijk: ik kan de schnitzel weer van mijn “moet-ik-van-mijn-vader-in-Wenen-hebben-gegeten-lijst” afstrepen. Uiteraard heb ik dezelfde voyage weer terug naar mijn hotel genomen en kon ik in mijn kamer nadenken over deze bijzondere, gave en interessante dag.

 

Voyage of discovery

 

10 oktober 2019

In de vroege, iets minder vroeg dan gisteren, maar toch wel vroege ochtend, ging mijn wekker weer. Deze dag zou een drukke dag worden. Vier sessies, drie partner afspraken en één webinar. Dit zou een dag van rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan worden. Maar zeker niet zonder dat ik de bourgondiër in mij eerst even z’n gang liet gaan. Een overheerlijk scrambled egg en bacon ontbijt met een large koffie at ik alle rust met een grote glimlach op. Door dit feestje in mijn eentje vloog de tijd voorbij en moest ik me nu toch wel écht gaan haasten. Het gezegde “haastige spoed is zelden goed” ging deze ochtend dan ook voor mij op. Ik liep namelijk verkeerd. Met een gestreste blik moet ik erg wanhopig gekeken hebben, want ik werd al snel aangesproken door een paar Kroatische mede Directions EMEA -gangers. Ze vroegen of mijn event badge betekende dat ik ook naar Directions EMEA ging en of ik een taxi met ze wil delen. Zo gezegd, zo gedaan. Dit was het beste wat me vandaag kon overkomen. Tijdens de rit hebben we uitvoerig gepraat en wellicht heb ik een nieuwe ‘global partner’ voor Ingram Micro aan dit tripje overgehouden. De verwachtingen van mezelf heb ik met dit onverwachte ritje overtroffen! Hoera!

De sessies van deze dag waren van een compleet verschillend niveau (deepdive technisch versus technisch sales). Ik zag door de bomen het bos niet meer. Maar gelukkig ook nu redde mijn hulpeloze blik me uit de brand. Mede Directions genoten gaven me een paar gouden tips en zo kon ik bij de juiste sessies aanwezig zijn. Tussen de sessies in had ik nog snel de tijd om de webinar van Jason Singer bij te wonen. En dit was toch echt een super keuze. Hij lanceerde in deze webinar ons eigen Dynamics 365 Accelerate programma. Met dit programma gaan wij van Ingram Micro onze partner zowel letterlijk als figuurlijk ondersteunen met hun Dynamics 365 business en ervoor zorgen dat hun business in Dynamics 365 accelereert.

Als afsluiting van deze dag heb ik nog een paar goede gesprekken kunnen voeren op de Directions booths. Met een voldaan gevoel stapte ik de metro terug naar het hotel in om over deze enerverende dag te brainstormen.

 

Directions EMEA Booths

 

11 oktober

De laatste dag alweer. De laatste keer dat ik mijn wekker op een vroeg tijdstip af hoorde gaan (in Wenen dan). En kort na mijn wekker nam de liefde voor lekker eten weer de overhand. Ik liep in de ontbijtzaal direct naar het scrambled egg en bacon ontbijt. Geen oog voor iets anders. Ik weet dat yoghurt me goed zou doen, maar ik kon het gewoon niet weerstaan.

Na het ontbijt pakte ik mijn koffer in, checkte ik uit het hotel en ging ik met de metro voor de laatste keer richting Directions EMEA. Op deze dag stonden er drie sessies gepland (dit werden er uiteindelijk vier). En wederom zaten er weer zeer goede, interessante en boeiende sessies tussen.

Directions EMEA lunch

Na de lunch heb ik nog een aantal gesprekken kunnen voeren met partners en dankzij deze gesprekken werd ook dag drie een vruchtbare dag. Rond vier uur werd het toch echt tijd om mijn reis naar regenachtig Nederland in te zetten en stapte ik voor de laatste keer uit het Directions EMEA gebouw van dit jaar.

Omdat ik de taxi op dag één écht schandalig duur vond (als een echte Hollander), wilde ik op de terugweg een keer “BOLT” proberen. De lokale Uber in Wenen. Ik koos voor de ‘green line’ en zag na 10 minuten een prachtige (lees: niet persé green) Prius opduiken. Na wat geneuzel bij de douane (de shampoo moest toch wel in een eigen afsluitbare zak) kon ik op de airport een laatste Oostenrijkse maaltijd scoren en mijn laatste zinnen van deze blog op papier zetten.

 

Geïnteresseerd in een gesprek met Chris over Dynamics 365?

Neem dan contact op met ons Microsoft team via microsoft@ingrammicro.nl of +31 (0) 30 246 4085.